Informatieavond Reeshof&Co

Het initiatief Reeshof&Co is vorig jaar gestart in de Reeshof. Het doel is het versterken van nieuwe en bestaande initiatieven op sociaal-maatschappelijk terrein en het elkaar verder ondersteunen. Denk aan verenigingen, burgerinitiatieven en stichtingen. Hiermee wil Reeshof&Co de samenhang tussen mensen versterken, de leefbaarheid vergroten en de participatie in de wijken bevorderen. Het stimuleren van burgerinitiatieven en daarmee het meedoen van wijkbewoners/wijkondernemers draagt zo bij aan een gezond en gelukkig Tilburg.
Vorig jaar heeft een onderzoek plaatsgevonden onder alle verenigingen, stichtingen en overige burgerinitiatieven in de Reeshof. Hieruit is gebleken dat een van de grote uitdagingen bij het organiserend vermogen van de Reeshof ligt op het terrein van financiƫn. Daarom heeft Reeshof&Co maandagavond 17 september een informatieavond georganiseerd over subsidies en financieringen.

De avond had twee doelen: maatschappelijke initiatieven verder helpen en mensen vinden om die het leuk vinden met anderen een servicepunt op te zetten voor initiatieven in de Reeshof op het gebied van subsidies en financieringen.
Met zo’n 45 deelnemers was het een drukbezochte eerste avond. Na een gezamenlijke inleiding over wat wel en niet te doen rondom financieringen en subsidies, volgden twee rondes met workshops. Deskundigen met verschillende achtergronden, zoals een adviseur van de Rabobank, een projectleider van de provincie Noord-Brabant die zich bezig houdt met onder meer vitale steden en groene burgerinitiatieven, een deskundige met een eigen subsidieadviesbureau, gaven informatie over financieringen en subsidies op allerlei initiatieven en beantwoorden prangende vragen van de deelnemers. Bij de plenaire terugkoppeling van de workshops, keek men terug op een geslaagde en enerverende avond. Sessiesprekers waren verrast door de aanwezige energie. Duidelijk is geworden dat de aanwezige initiatieven bruisen van de energie, trots zijn op ‘hun Reeshof’, maar dat ook behoefte is aan een vervolg. De tijd was tekort om overal op in te kunnen gaan.
Ben u nieuwsgierig geworden naar het initiatief Reeshof&Co, wilt u op de hoogte blijven, of heeft u een concrete vraag over financieringen en subsidies voor u initiatief, kijk dan op de website www.reeshofenco.nl en/of like de facebookpagina Reeshof&Co.